Et salg av bolig vil alltid koste deg litt penger, men for å unngå å betale for mye finnes det metoder.

Så mye koster det

At man lurer på hvor mye det vil koste å selge boligen eller fritidsboligen er ikke rart, og noe så godt som alle i situasjonen spør seg selv om. For å sikre at du gjøre et godt salg er du avhengig av å ha en god eiendomsmegler som har gode kunnskaper på området. Selve prisen for en eiendomsmegler varierer mye og kommer an på flere faktorer, deriblant hvilket firma du velger og hvor mye hjelp du ønsker. For å gi deg en sum, kan man estimere til en totalkostnad på rundt 100 000 kroner.

Hent inn flere tilbud

En klassisk tabbe mange gjør når det gjelder boligsalg er å kun henvende seg til en megler. Dette gjør at du ofte må betale langt mer enn du strengt tatt faktisk er nødt til. Ved å hente inn flere pristilbud kan du både sammenligne og forhandle frem en god pris hos megleren du ønsker deg. Dette gjør at du velger både den rimeligste og den beste eiendomsmegleren.

Husk at pris er ikke alt

Det er fort gjort å se seg blind på et billig pristilbud, men dette skal du passe deg for. Den rimeligste er ikke nødvendigvis den beste eiendomsmegleren for akkurat din bolig, og pris bør aldri være eneste kriteriet som avgjør hvem du velger til slutt. Kvalitet og kunnskap hos eiendomsmegleren gjør at du kan få solgt boligen til en høyere pris. Se derfor på det å benytte deg av en eiendomsmegler som en investering for å få solgt boligen din til en god pris. De ekstra tusenlappene du investerer kan gi meravkastning i boligsalget.